Foutmelding

  • Notice: Undefined index: tid in taxonomy_field_formatter_prepare_view() (regel 1681 van /srv/home/smallleu/domains/smalll.eu/htdocs/www/modules/taxonomy/taxonomy.module).
  • Notice: Undefined index: tid in taxonomy_field_formatter_prepare_view() (regel 1682 van /srv/home/smallleu/domains/smalll.eu/htdocs/www/modules/taxonomy/taxonomy.module).
  • Notice: Undefined index: tid in taxonomy_field_formatter_prepare_view() (regel 1682 van /srv/home/smallleu/domains/smalll.eu/htdocs/www/modules/taxonomy/taxonomy.module).
  • Warning: array_flip(): Can only flip STRING and INTEGER values! in DrupalDefaultEntityController->load() (regel 175 van /srv/home/smallleu/domains/smalll.eu/htdocs/www/includes/entity.inc).
  • Notice: Undefined index: tid in taxonomy_field_formatter_prepare_view() (regel 1695 van /srv/home/smallleu/domains/smalll.eu/htdocs/www/modules/taxonomy/taxonomy.module).
  • Notice: Undefined index: tid in taxonomy_field_formatter_prepare_view() (regel 1700 van /srv/home/smallleu/domains/smalll.eu/htdocs/www/modules/taxonomy/taxonomy.module).

Een terugblik: pre-conference course

Voorafgaand aan het SMALLL congres vond er voor de eerste keer een pre-conference cursus plaats. De gedachte bij zo'n cursus is, dat congres deelnemers zich zonder veel extra tijd en kosten gericht kunnen verdiepen in een speciaal onderwerp uit de bewegingsanalyse. Dit jaar stond de dynamische electromyografie op het programma. De belangstelling hiervoor bleek groot, en de 30 beschikbare plaatsen waren al snel volgeboekt. In een tijdsbestek van een uur of drie lieten Jaap Harlaar, Rob Kleissen en Marc Nederhand de belangrijkste zaken van het klinisch gebruik van dynamisch EMG de revue passeren. Aan de orde kwamen onder meer het ontstaan van het EMG signaal, eigenschappen ervan, signaalverwerking, herkenning en bestrijding van artefacten, en interpretatie van het EMG. Eigenlijk was het ook nog de bedoeling om hands-on wat te oefenen met EMG meten, maar de tijd bleek dat niet toe te laten. Een leerzame middag, zowel voor de presentatoren als het publiek.

Gebruikerslogin