Cursus Klinische Gangbeeld Analyse

Datum: 
donderdag 11 oktober 2018 tot vrijdag 8 februari 2019
Locatie: 
Amsterdam
Organisatie: 
Niveau: 
Beginner
Taal: 
Nederlands

Beste KGA geïnteresseerde,
 
Vanaf nu kunt u zich online inschrijven voor de Postacademische cursus Klinische Gangbeeld Analyse.
 
Bij de behandeling van kinderen met een cerebrale parese (CP) vormen de problemen met de loopvaardigheid een belangrijk aandachtspunt. Voor een optimale behandeling is een goede beoordeling van de functies die van belang zijn bij het lopen noodzakelijk. Door de combinatie van neurologische en orthopedische stoornissen bij kinderen met cerebrale parese is dit een complex proces. 
 
Deze cursus is erop gericht door middel van gestructureerde analyses van het lopen inzicht te verkrijgen in de oorzakelijke factoren van het pathologische gaan. Daarbij wordt gebruik gemaakt van moderne multimedia technologieën. Naast de inleidingen is er ruime aandacht voor het verwerven van vaardigheden in de beoordeling van het gaan. Hierbij wordt tijdens de cursus geoefend met gangbeeldanalyses op de laptop. Tenminste één Windows laptop per deelnemend paar is vereist. Ook zijn er na elk blok huiswerkopdrachten.
 
Naast het observationeel analytisch beoordelen van het gangpatroon komen ook de overige klinische beoordelingen aan bod. Deze worden geïntegreerd in de totale beoordeling, gericht op het formuleren van een behandeladvies. In het laatste blok is ook ruimte voor eigen casuïstiek. 
 
Cursusdata:
 
·         Blok I: 11 en 12 oktober 2018
·         Blok II: 13 en 14 december 2018
·         Blok III: 8 februari 2019
Inschrijven:

Deze cursus is bedoeld voor leden van teams die betrokken zijn bij de behandeling van mobiliteit bij kinderen met cerebrale parese, zoals (revalidatie-) artsen, paramedici (o.a. fysiotherapeuten), orthopedisch instrumentmakers en –schoenmakers en bewegingslaboranten. 
Het minimale aantal deelnemers voor de doorgang van de cursus is 16 personen, maximaal zijn er 22 plekken beschikbaar. De kosten voor deelname bedragen € 1150,-  per persoon, inclusief syllabus, lunch en eventueel diner.
inschrijven

 

Gebruikerslogin