V!go

VIGO, helping people move on

 

Dankzij onze vakkennis binnen de technische orthopedie en aandacht voor detail bieden wij iedereen met of zonder een fysieke beperking, ongeacht de situatie of leeftijd een oplossing op maat. Wij helpen u graag vooruit in het leven! 

 
 

 

VIGO, specialist in technische orthopedie

 

VIGO speelt in Europa een leidende rol op het gebied van technische orthopedie. Onze expertise (opgebouwd sinds 1956!) gaat zeer breed, van braces over rolstoelen tot protheses. Een aantal van onze 600 medewerkers zijn bovendien bijkomend gespecialiseerd in een of ander expertisedomein. Daarom helpen wij niet alleen de klassieke patiënt na een ongeval of amputatie, maar bijvoorbeeld ook kleine kindjes in onze afdeling kinderorthopedie, of topsporters in ons ganglabo te Heverlee.
Kinderorthopedie
VIGO heeft een lange traditie in kinderorthopedie. Over het hele land bundelen VIGO-zorgverstrekkers hun ervaring en werken ze samen in multidisciplinaire teams om ook de jongere patiënten optimaal te begeleiden in samenwerking met universitaire ziekenhuizen, MPI’s en revalidatiecentra. Ons productgamma voor kinderorthopedie is zeer uitgebreid. De afwerking gebeurt met stoere prints of leuke motiefjes met partners als Studio 100 en Disney.
Revalidatie & traumatologie
VIGO's zorgverstrekkers vormen deel van een multidisciplinair team (met kinesitherapeuten, verpleegkundigen en/of artsen) en gaan op zoek naar individueel aangepaste oplossingen op technisch-orthopedisch gebied. Zo zal gekeken worden naar het totale lichaam van de patiënt en niet enkel naar het aangedane lidmaat. Houdingsanalyse overdag (staand of zittend) en ‘s nachts (liggend) zijn zeer belangrijk om een correct beeld te krijgen van de problematiek. Het einddoel is elke patiënt de meest optimale rolstoel, prothese of orthese te kunnen bezorgen.
(Top)sportanalyse in VIGO's Ganglabo te Heverlee
Heel wat (top)sporters krijgen persoonlijk advies van een specialistenteam van orthopedisten en kinesitherapeuten van VIGO. Aan de hand van screenings, gang- en houdingsanalyses en klinisch onderzoek bekijken zij de situatie van elke (top)sporter afzonderlijk. Daarmee mogen wij onder andere RSC Anderlecht en de familie Borlée onder onze belangrijkste klanten rekenen. VIGO ondersteunt hen vanuit zijn eigen ateliers met producten op maat, gaande van speciale steunzolen, tot speciaal schoeisel en zelfs sturingskledij.

 

Gebruikerslogin