Meteen naar de inhoud

SMALLL travel grant 2023

Beste SMALLL-leden,

Vorig jaar was Eugénie Lambrecht één van de twee gelukkigen om de SMALLL travel grant te ontvangen. Benieuwd hoe haar ervaring was? Lees een kort verslagje hieronder. 

Als je ook zin hebt gekregen om een lab bezoek te plannen, je kan jouw travel grant aanvraag nog indienen tot het einde van deze maand!

SMALLL Travel Grant 2023

Bezoek Eugénie Lambrecht (MOVANT, Universiteit Antwerpen) aan prof. dr. Sjoerd Bruijn & prof. dr. Jaap van Dieën (Amsterdam Movement Sciences, Vrije Universiteit Amsterdam)

Op het SMALLL-congres 2022 ontmoette ik (Eugénie Lambrecht) als kersverse PhD-student bij Ann Hallemans (Universiteit Antwerpen), voor het eerst Jaap Van Dieën en Sjoerd Bruijn van de Vrije Universiteit Amsterdam (VUA). Al snel werd de overlap van onze interesses in onderzoek naar gangstabiliteit na perturbatie duidelijk. We gingen aan het brainstormen over hoe optokinetische (visuele) perturbaties en hoofdbewegingen de gangstabiliteit, meer bepaald de voetplaatsing, zouden kunnen beïnvloeden. Hieruit groeide het idee voor een eerste samenwerking. Dankzij de steun van SMALLL via de Travel Grant kon ik afreizen naar de VUA om hun labo setting te leren kennen, mijn vaardigheden in bewegingsanalyse te verbeteren en een gemeenschappelijk experiment op te zetten. Wat een verrijkende ervaring! Ik leerde er ook Yaqi Li kennen, PhD student aan de VUA. Met ondersteuning van Sjoerd en Jaap schreven we samen een protocol uit om de invloed van optokinetische (visuele) perturbaties en hoofdbewegingen op gangstabiliteit te gaan bekijken. Vervolgens voerden we dit protocol uit op een cohorte jonge, gezonden als piloot project. De proefpersonen werden uitgenodigd in het Amsterdam Movement Sciences dual-belt lab, waar hen werd gevraag op de treadmill te lopen aan drie verschillende snelheden. Via visuele projecties werden oog- & hoofdbewegingen of optic flow veranderingen geïnduceerd. Motion capture werd uitgevoerd via Optotrack en oogbewegingen werden getrackt via Tobii glasses. De laatste momenten van mijn bezoek spendeerden we aan data verwerking en analyse. Iets wat ik op dit moment verder zet vanuit Antwerpen en Yaqi vanuit Amsterdam. Veel kan ik er nog niet over kwijt, maar binnenkort plannen we het experiment te herhalen bij ouderen… Stay tuned! Ontzettend bedankt voor het warme onthaal aan de VUA en aan SMALLL die mijn bezoek mogelijk maakte. Het is geweldig om als startende onderzoeker binnen de bewegingsanalyse ervaring op te kunnen doen in zowel capture als processing technieken bij gerenommeerde onderzoekers zoals Sjoerd en Jaap! Bijkomend kon ik er mijn professioneel netwerk uitbreiden en nu mijn nieuwe inzichten en skills verder inzetten binnen mijn PhD-research aan Universiteit Antwerpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *